Hvanueu 2019 – Om projektet

Hva Nu EU 2019 er et interview projekt hvor du møder repræsentanter og kandidater fra de danske partier der er opstillet til EU-Parlamentsvalget den 26.maj 2019.
Projektet der har arbejdstitlen ”Din Europæiske Stemme – Dit Europæiske Valg” stiller en række af de spørgsmål, som er vigtige for Danmark i det europæiske samarbejde – og giver en mulighed for at høre partiernes svar i uredigeret rå form.

Hva Nu EU 2019 viser også kandidaternes svar i en redigeret sammenhæng, hvor partiernes holdning sættes op imod hinanden. Og så kan du på Hva Nu EU 2019 også se reportager og korte debat dokumentar programmer om Flygtningepolitik, Klima, Miljø, Landbrugsstøtte , Social – og Arbejdsmarkedspolitik og andet i en europæisk sammenhæng.

Hva Nu EU 2019 er produceret af lokal-tv stationen Odense ser Rødt med økonomisk støtte fra Europa Nævnet, der fordeler danske penge ”til fremme af debat og oplysning i Danmark om det
europæiske fællesskab (EU)”
NB: Vi har henvendt os til EP-kandidater fra alle partier. Og selvfølgelig har de langt de fleste vist interesse og sagt ja til at medvirke. Undtaget er dog Dansk Folkepartis EP-kandidater, der enten takkede nej eller undlod at svare. Så vi siger tak til partiets folketingskandidat på Fyn, Bettina Stick, der sagde ja til at vikariere på bedste vis. Vi siger også tak til Liberal Alliances spidskandidat Mette Bock, der i modsætning til de øvrige kandidater svarede at hun som minister ikke kunne finde tid. De øvrige kandidater fra LA svarede ikke, så derfor er partiet desværre ikke repræsenteret.